Frukostfilen blev lika god som den ser ut. Tack, familjen Blom, för att ni planterade hallon i trädgården!

Igår trampade vi iväg till skogen på kantarelljakt. Ivar åkte cykelkärra och det var motvind och tungt som skam – superbra träningspass för mig med andra ord. I skogen fick han sitta i bärsele och bli buren av Jörgen.

Och det fanns kantareller! Ivar tyckte att det var helt okej att vara med i skogen, så länge vi gick och inte stannade till. En liten intressekonflikt som ändå inte hindrade att vi fick ihop en rejäl panna.

Halloumi, sommarkantareller, varsin gaffel och varsitt glas rött. Jag kan inte tänka mig en bättre start på helgen.

Sedan hade vi tänkt slipa och spackla och mjukfoga lite i gästrummet och köra en sen grillning efter det, men vi var så möra att det blev varma mackor och halvsomna i soffan istället. Ivar somnade strax efter tio och jag och Jörgen lyckades möjligen hålla ut till elva. Klockan sju vaknade lillen efter att ha sovit hela natten. Jag säger det igen – jag kan inte tänka mig en bättre start på helgen.

Nu ska vi åka till båten. Den står i Jörgens föräldrars trädgård och väntar på att bli vaxad.