Det ösregnade nästan hela dagen i lördags men eftersom vi hade bespetsat oss på Örslösas idrottsförenings årliga auktion så gav vi oss ut ändå. Vad gör man inte när man bor på landet och det dyker upp grejer på promenadavstånd? Med regnjacka och paraply och regnskydd till barnvagnen kommer man långt, om än inte hela vägen som det skulle visa sig.

Auktionen var utomhus så det mesta var genomsurt trots att de lyckades täcka ganska mycket av grejerna. Dåligt kan man tycka, särskilt när timmarna går och de aldrig kommer till den där som man spanat in, men lite bra också för då kan man få en skänk för 50 spänn. Galet!

Efter auktionen kom mamma och hälsade på och hade med sig både ett par golvlampor ur faster B:s gömmor och ett par sänglampor som jag hade reserverat på Linne och lump i Laxå.

Den här snygga fåtöljen ropade vi också in. Vi har varit ute efter en nätt fåtölj att ha bredvid mitt skrivbord och det var helt klart den här vi väntade på. Bredvid står en av golvlamporna från faster B och sprider mysljus.

Skänken ska målas innan den ställs på plats i köket men sänglamporna satte vi upp igår. På auktionen ropade vi in lite barnmöbler också, som även de ska målas, och en stor låda med spik. Jag är extremt nöjd över att vi för en gångs skull orkade härda ut tills det var dags för de grejerna vi var intresserade av – och förstås över att vi fick dem. I vanliga fall brukar vi tröttna och åka hem och sedan ångra oss lite, och då brukar det inte ens vara regn…

Efter regn kommer solsken, heter det ju, men gör det inte det så kan man dricka champagne istället.

Födelsedagschampagnen. Så. Jävla. God. Jag fick den av Loppan och Steve när de hälsade på i förra veckan. Guldkant på en 35-årsdag.

Statusen idag: luktärterna växer snabbare än ogräset

…och den här lilla busen ska till BVC och vaccineras.